Kavrulmuş İç Fındık

Karadeniz’den gelen en lezzetli yemiş olan fındık, sert kabuğunun altında gerçek bir enerji ve besin deposudur.

Kategoriler:

Kavrulmuş fındık içi, Türkiye’de en çok sevilen kuru yemiş çeşitlerinden bir tanesidir. Bunun yanı sıra sadece lezzeti ile değil; insan bünyesine sağladığı yararları ile de son derece popülerdir. Bağışıklığı kuvvetlendirmesi, kalp sağlığını koruması ve diyabet riskini azaltması gibi yararlarının yanı sıra içerisindeki faydalı yağlar da göz önünde bulundurmaya değerdir. Yani fındık çeşitleri içerisindeki yağ; kalitesiz bir yağ olmadığı gibi fındığın ölçülü tüketilmesi durumunda da pek çok fayda sunacaktır. Tüm bu yararlarının ve lezzetinin yanı sıra pek çok tarifte de kullanılabilir olması bu kuru yemişi çok daha kıymetli hale getirir. Öyle ki pek çok tatlının vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır.