Genellikle Antep fıstığı hasadının son zamanlarına doğru toplanılan, kırmızı kabuklu denilen fıstığın içerisinden çıkarılan çeşittir. Boz fıstıkta olan pembelik, kırmızıya döndüğünden kırmızı iç diye adlandırılır. Su oranı yağ oranına göre daha fazla olan bu fıstık çeşidi genellikle 140-160 derecede kavrularak veya tuzlanıp kavrularak satılır. Tuzlu halini çoğunlukla kuruyemişçiler tercih ederken, tuzsuz hali ise kavrulmuş olarak lokumlarda, helvalarda ve tahinli ürünlerde kullanılmaktadır. Çölyak hastalarının tercihi de genelde bu fıstık çeşidinden yana olmaktadır.
Kırmızı Tip Kabuksuz İç Antep Fıstığı
Genellikle Antep fıstığı hasadının son zamanlarına doğru toplanılan, kırmızı kabuklu denilen fıstığın içerisinden çıkarılan çeşittir.