Antep fıstığı ağacında yetişen kabuklu bir meyvedir. Sakızağacıgiller familyasından olan Antep fıstığı ağacının açan çiçekleri olgunlaştığında 2-2,5 cm uzunlukta, dışı kırmızımsı ve yumuşak kabuklu, içinde yine sert kabuğu olan ve bu kabuğun içinde de renkli içi bulunan bir meyve verir.
Önceleri kral sofralarında yer almasıyla meşhur olan kavrulmuş antep fıstığı şimdilerde ister akşamları kendi çay saatinizde ister evinize misafir geldiğinde çayın yanına ikramlık olsun; hemen her evde her zaman bulunan kuruyemiş çeşitlerinden biridir. Ayrıca fıstığı, kuru üzümü, fındığı, çekirdeği, leblebisi ve kajusuyla karışık çerezin vazgeçilmezlerindendir. Çerezi zengin gösteren kuruyemişlerden biri olan kavrulmuş antep fıstığı şüphesiz yediden yetmişe herkes tarafından sevilmektedir. Karışık çerezin içinde tüketilebileceği gibi sade olarak da zevkle tercih edilmektedir. Son yıllarda kabukları da çeşitli süs yapımında kullanılarak değerlendiren kavrulmuş antep fıstığı güzel lezzetinin yanı sıra vücut için de türlü faydalar içermektedir.